KAOS U TUNELU DRAGA: Zbog automobila prevrnutog na krov veliki zastoj u prometu

Foto: Facebook/B. Topić/PZRIO

Nesreća se dogodila nešto prije 13 sati na riječkoj zaobilaznici u smjeru Crikvenice

Danas nešto prije 13 sati na autocesti A7 Orehovica-Šmrika odnosno na riječkoj zaobilaznici u tunelu Draga u smjeru Crikvenice i Krka dogodila se teška prometne nesreća u kojoj je jedno osobno vozilo završilo svoje kretanje prevrnuto na krov.

Prema prvim informacijama s terena u nesreći je sudjelovalo više osobnih vozila. Vozač jednog je, prema prvim i neslužbenim saznanjima, vozeći automobil brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti u jednom trenutku izgubio kontrolu nad njime, udario u „bankinu“ zbog čega se vozilo zanijelo, počelo „plesati“ po cesti i došlo je do totalnog “karambola” između nekoliko vozila zbog čega se jedan automobil naposlijetku prevrnuo na krov.

Foto: Facebook/M. Kusturin/PZRIO

Je li do udara vozila u „bankinu“ došlo samo zbog prevelike brzine odnosno gubitka kontrole nad vozilom, je li vozač zaspao ili je pak morao naglo skrenuti zbog manevra nekog drugog vozila, tek će se utvrditi policijskim očevidom.

Prema prvim informacijama u nesreći ima ozlijeđenh osoba ali nasreću ne s onim ozljedama koje kvalificiramo težima ili opasnima po život.

Zbog ove nesreće danas je na riječkoj zaobilaznici u smjeru Crikvenice i otoka vladao kaos, čekalo se u kilometarskoj koloni dok pripadnici dežurnih službi obave svoj posao, a prema informacijama čitatelja situacija se tek sada, iza 15 sati, normalizira – no promet i dalje teče otežano i usporeno.

Foto: Facebook/L. Tus/PZRIO

Mogli bi reći i da je s prvim danom vikenda odnosno prve velike turističke smjene počela i „ludnica“ na cestama prema moru i s mora pa čitatelje još jednom umoljavamo – otvorite „četvere oči“ u prometu, budite iznimno oprezni i strpljivi kako bi vaše putovanje proteklo onako kako ste i planirali!

Foto: Facebook/PZRIO

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a osobito: na prilazima turističkim središtima, na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri, duž Jadranske magistrale između Splita i Omiša, na Krčkom mostu, na tunelu Učka i čvoru Matulji.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u subotu, 07.srpnja, od 04,00 do 14,00 sati te u nedjelju, 08. srpnja, od 12,00 do 23,00 sata.

Popis cesta na kojima je zabrana: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari