Na Crnom vrhu na području Platka izgorjela “šumarska kuća”, tko je odgovoran?

Foto: Facebook/Čitatelj

Prema svjedočenjima planinara koji su nam se javili u redakciju, napuštena šumarska kuća izgorjela je nedavno

“Poznata šumarska kuća na Crnom vrhu na području Platka izgorjela je u požaru ovih dana, a oko kuće primjetan je nered i znatna količina smeća”, dojava je planinara redakciji portala Riječanin.

Nitko sa sigurnošću ne može, zasad, tvrditi kako se ovo dogodilo, ali upućeniji planinari upoznati s rutama ilegalnih migranata na tome području, mišljenja su kako je ovo najvjerojatnije posljedica nestručnog paljenja vatre neke skupine ilegalnih migranata u prostoru kuće, odnosno nekontroliranoga širenja vatre što se pretvorilo u požar.

Iako je “šumarska kuća” neko vrijeme bila izvan funkcije, kao čvrsti objekt na frekventnoj planinarskoj ruti ipak je predstavljala određeni simbol sigurnosti za sve planinare u slučaju nekakvoga neželjenog događaja, iznenadne oluje ili ozljede planinara.

Stoga među planinarima vlada žal zbog ovog prizora paleža, a vjerojatno, iako nam to nisu priznali, i određeni osjećaj nesigurnosti na prostoru koji je donedavno bio prepušten samo autohtonoj divljači i zvijerima odnosno iskusnim planinarima ili izletnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari