LADROVIĆI - BONACI

Novi vikend, nove smrti na cestama: U Istri u nesreći poginula jedna osoba

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Nesreća se dogodila u subotu navečer oko 23 sata

U nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila na županijskoj cesti Ladrovići – Bonaci u Istri, jedna je osoba smrtno stradala.

Sudarila su se dva osobna vozila pulskih registracijskih oznaka, priopćila je Policijska uprava istarska.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Nesreća se dogodila kada je 42-godišnjak, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, upravljao teretnim automobilom Peugeot Partner, pulske registarske oznake, iz smjera Baderne prema Poreču.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja udario u rubnjak, a potom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje se frontalno sudario s automobilom Nissan Qashqai, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Od zadobivenih ozljeda, vozač Peugeota preminuo je na mjestu događaja. Nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju nad tijelom preminulog.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ozlijeđeni vozač Nissana i njegov 43-godišnji putnik prevezeni su u pulsku bolnicu gdje se utvrđuje težina zadobivenih ozljeda.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Na mjestu događaja intervenirali su i porečki vatrogasci, a za vrijeme obavljanja očevida, državna cesta D 302, od mjesta Ladrovići do mjesta Bonaci, bila je zatvorena na sav promet od 23 do 3,20 sati.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Od početka godine pa do 14. kolovoza na području PU istarske u prometnim nesrećama poginulo je 12 osoba od čega četiri vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Kako bi se izbjegle najteže posljedice prometnih nesreća, Policijska uprava istarska poziva vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

“Sigurnosni pojasevi jedan su od elemenata zaštite vozača i putnika u motornim vozilima, namijenjeni zaštiti osoba prilikom sudara i iznenadnog zaustavljanja vozila.  Korištenje ugrađenih sigurnosnog pojasa zakonska je obaveza svih vozača, putnika na prednjem i putnika na stražnjim sjedalima u motornim vozilima. Kako su sigurnosni pojasevi namijenjeni odraslim osobama, djecu se treba prevoziti u posebnim sigurnosnim sjedalicama (dječjim autosjedalicama), odnosno postolju”, navodi PU istarska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari