Policija obilazi građane Gorskog kotara i savjetuje ih u sprečavanju provala, prijevara, krađa…

Foto MUP

Ove preventivne aktivnosti policije još su jedan primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom

Uz preventivne aktivnosti informiranja i savjetovanja građana i turista tijekom turističke sezone, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i nadležnih policijskih postaja svojim aktivnostima obuhvatili su i građane s područja Gorskog kotara.

Tako su jučer u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Delnice i predstavnicima Crvenog križa iz Delnica, obišli građane Lokava i Mrzlih Vodica, čime su završili za srpanj planirane obilaske domaćinstava na području Gorskog kotara te ih senzibilizirali za problematiku imovinskog kriminaliteta.

Foto MUP

Policijski službenici Odjela prevencije Dario Tonković i Toni Stanić s kontakt policajcima iz Policijskih postaja Delnice i Vrbovsko i s predstavnicima Crvenog križa, tijekom srpnja obišli su dvadesetak domaćinstava na području Gorskog Kotara. Osim spomenutih Lokava i Mrzlih Vodica, obišli su i mještane s područja Crnog Luga, Bunjevaca, Brezove Poljane, Tomića i Velikog Jadrča, kojom prilikom je ostvaren kontakt, većinom s osobama starije životne dobi.

Mještani su radosno i sa zanimanjem prihvatili posjet policijskih službenika te u ugodnom druženju najveće zanimanje iskazali za samozaštitu i prevenciju provala u domove. Tako su policijski službenici odgovarali na njihova mnogobrojna pitanja i uputili ih što mogu i sami učiniti da bi zaštitili svoje domove.

Foto: MUP

Uz korisne savjete o prevenciji kaznenih djela, kao što su krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem, mještani su upoznati i s aktualnostima, odnosno novim propisima iz domene prometa, upravnih poslova i drugih za građane važnih područja, poput zaštite osobnih podataka.

Nakon korisnih preporuka, predstavnici Crvenog križa domaćinima su podijelili prehrambene proizvode u znak pažnje, suradnje, prijateljstva i stvaranja klime povjerenja između mještana i institucija.

Ove preventivne aktivnosti policije još su jedan primjer dobre suradnje s lokalnom zajednicom. Naime, policija bliska zajednici potiče ljude i institucije na povezivanje u rješavanju problema kriminaliteta, bolje je prihvaćen rad policije te se poboljšava ugled, dok partneri koji aktivno sudjeluju preventivnim aktivnostima na taj način postaju odgovorni članovi društvene zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari