STIGAO BRODOM IZ IRAKA

Rekordna zaplijena heroina u Hrvatskoj; Policija pronašla 220 kg ovog opijata, ali i 62 kg kokaina

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U dvije nepovezane akcije pronađena rekordna količina heroina i kokaina

Policijska uprava dubrovačko – neretvanske županije održala je press konferenciju na kojoj je izviješteno kako je potvrđena najveća zapljena heroina u Hrvatskoj, pišu RTL Vijesti.

Zaplijenjeno je rekordnih 220 kilograma heroina. Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zoran Tikvica rekao je kako je heroin pronađen u Luci Ploče u kontejnerima s broda koji je stigao iz Iraka.

VIDEO DANA:

“U tom se kontejneru nalazilo 80 olovnih ploča težine 250 do 300 kilograma od čega je u 40 tih olovnih kocki pronađeno ukupno 296 paketića droge“, dodao je Tikvica.

Manje od mjesec dana nakon velike zapljene heroina, 3. studenog dogodila se zapljena kokaina, a droga je pronađena pretragom broda koji je prevozio rasuti teret iz kolumbijske luke, javlja Dubrovački dnevnik.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Temeljem naloga izvršena je pretraga broda.

“Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućim uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda. Tom prilikom su ronioci pronašli metalni predmet pričvršćen šarafima i magnetom kojeg su teškom mukom skinuli. U njemu su pronađena 54 paketa droge kokaina”, izjavio je Tikvica.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Droga je bila namijenjena zapadnom europskom tržištu, a na tržištu bi postigla vrijednost od sedamnaest milijuna eura.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views