DOLIJALI

Slovenci iz kampova u Istri krali skupe bicikle i prevozili ih u Sloveniju

Foto: PU

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 23-godišnji slovenski državljanin počinio deset kaznenih djela krađe, a da je jedno kazneno djelo s njim počinio i 55-godišnji slovenski državljanin.

Nakon što su policijski službenici analizirali krađe bicikala iz kampova na području zapadne obale Istre, s počinjenjem kaznenih djela povezali su 23-godišnjeg slovenskog državljanina. Utvrdili su kako je mladić tijekom ove i prošle godine ulazio u Hrvatsku u više navrata te je iz kampova otuđivao bicikle, a potom je s ukradenim biciklima napuštao zemlju, u većini slučajeva i prije nego što su vlasnici shvatili da su ostali bez bicikla i prijavili krađu policiji. Zahvaljujući upornom radu policijskih službenika, ovog puta nije uspio prijeći granicu, piše Glas Istre.

Naime, kada je 25. lipnja oko 22.20 sati osumnjičeni pristigao na granični prijelaz Kaštel s 55-godišnjakom, policijski službenici utvrdili su kako muškarci u automobilu BMW, slovenske registarske oznake, prevoze dva bicikla za koja nisu posjedovali  nikakav dokaz o vlasništvu. Utvrđeno je kako su bicikle otuđili nešto ranije u kampu u Vrsaru, čime su 56-godišnjeg austrijskog državljanina oštetili za više tisuća kuna.

Osim ove krađe, policija sumnjiči 23-godišnjaka da je u ovoj godini počinio još pet krađa, od čega tri na porečkom području te po jednu na umaškom i pulskom području. U razdoblju od 10. da 17. lipnja osumnjičeni je u dva kampa u Tar-Vabrigi otuđio tri bicikla, čime je 67-godišnjeg njemačkog državljanina, 55-godišnjeg austrijskog državljanina i 57-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više desetaka tisuća kuna. U prvom slučaju 23-godišnjak je jednostavno sjeo na bicikl i s njime se udaljio iz kampa.

Na pulskom području osumnjičeni je 16. lipnja otuđio bicikl iz kampa i time oštetio 49-godišnjeg češkog državljanina za više tisuća kuna, dok je 23. lipnja ”preselio” u Umag te je i tamo otuđio bicikl vrijedan više tisuća kuna 40-godišnjem vlasniku iz Češke.

VIDEO DANA:

Prošle godine osumnjičeni je počinio četiri krađe na porečkom području pa je tako u razdoblju od 24. lipnja do 15. kolovoza u dva navrata otuđio bicikle iz istog kampa u Vrsaru, čime je dvojicu 60-godišnjih njemačkih državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. U istom razdoblju otuđio je i bicikl 43-godišnjem austrijskom državljaninu u kampu u Funtani, vrijedan više tisuća kuna te dva bicikla iz kampa u Tar-Vabrigi, čime je 48-godišnjeg poljskog državljanina oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 23-godišnjak i 55-godišnjak su jučer u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu. Budući da postoji sumnja kako je 23-godišnjak odgovoran za još kaznenih djela te da neka od njih nije počinio sam, policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje.

Svakako je bitno za naglasiti kako je kriminalističko istraživanje provedeno u suradnji s djelatnicima Policijske postaje Umag-Umago, Policijske postaje Pula-Pola i Policijske postaje Buje-Buie, a svoj doprinos dala je i Policijska uprava Koper, s kojom Policijska uprava istarska tradicionalno uspješno surađuje po pitanju otkrivanja kaznenih djela i njihovih počinitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari