„U MORU JE BIO 4 SATA…“ Dramatična akcija spašavanja dječaka kod Pule

Djelatnici pomorske policije spasili su iz mora mladića iz Mađarske

Djelatnici Postaje pomorske policije Pula-Pola subotu su u poslijepodnevnim satima spasili su iz mora mladića iz Mađarske, koji je u moru proveo preko četiri sata, a u trenutku kada su ga policijski službenici pronašli, bio je već na izmaku snaga.

U pomoć ih je pozvala dječakova majka koja je kazala da je oko 13 sati otišao plivati na pulskoj plaži Saccorgiana te da se još uvijek nije vratio. Budući da je mladić i prethodnih dana plivao sat do dva, roditelji se nisu odmah zabrinuli, no kako je vrijeme odmicalo, shvatili su da nešto nije u redu te su obavijestili policiju.

Kako je izvijestila PU istarska, pulska policija odmah je uputila nekoliko svojih djelatnika, koji su zajedno sa spasiocima započeli pretraživati obalni dio.

Budući da je dječak već duže vrijeme bio u moru te je svaka minuta bila bitna, angažirano je i policijsko plovilo P-318 koji je u to vrijeme obavljalo druge službene poslove, ali je bilo najbliže mjestu nestanka maloljetnog stranca te je procijenjeno kako je njegov angažman neophodan.

Voditelj ophodne brodice Valdi Bubić i mornar Tomislav Subota u 16.55 sati uputili su se iz Fažanskog akvatorija prema pulskoj plaži kako bi se što prije uključili u traganje za nestalim dječakom.

”Na moru su bili jak vjetar i jake struje, no do lokacije smo došli za dvadesetak minuta te smo odmah započeli traganje za nestalom osobom. Ubrzo smo, nakon svega pet minuta, oko 70 metara od obale, u blizini Zlatnih stijena, uočili jednog mladića,” ispričao je policijski službenik Bubić.

Mladić je plivao dezorijentirano između uvala Soline i Saccorgiana te je već bio umoran i pothlađen.

”Na Riječkom gatu čekali su nas hitna medicinska pomoć i roditelji koje su tamo dovezli naši kolege iz policijske postaje. Majka nam je sva u suzama zahvaljivala što smo joj pronašli sina i što je sve u redu,” rekao je policijski službenik Subota.

Vijesti.hr
Foto: PU istarska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari