(FOTO, VIDEO) Mladić u deset minuta načinio štetu od pola milijuna kuna! Ispred prolaznika oštetio Pozdrav Suncu

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zadarska policija u 13.10 sati zaprimila je više dojava građana o tome da nepoznati mlađi muškarac uništava staklene plohe

Ispred šokiranih prolaznika muškarac je u četvrtak usred dana demolirao umjetničku instalaciju Pozdrav Suncu u Zadru.

“Zadarska policija u 13.10 sati zaprimila je više dojava građana o tome da nepoznati mlađi muškarac uništava staklene stijenke na Pozdravu Suncu i zatim se udaljava na biciklu. Trenutno se u službenim prostorijama policije nalazi jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem”, rekla je za 24 sata Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije i dodala da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Dobro koordiniranom akcijom policijski službenici pronašli su osobu koju se dovodi u vezu s tim događajem i doveli su je u službene prostorije te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje, a na mjestu događa traje očevid”, rekla je Hini glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Muškarac je uništio oko 38 ploča, čime je, prema prvim procjenama, uzrokovao štetu od čak 660 tisuća kuna.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Snimke s mjesta događa prikazuju muškarca kako svom snagom u više navrata baca metalni predmet po staklenoj površini.

U policiji kažu da će kriminalističkim istraživanjem biti utvrđen motiv tog nedjela.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pozdrav Suncu sastoji se od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra.

“Ispod staklenih provodnih ploča nalaze se fotonaponski solarni moduli preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom, s ciljem da se, kao i s Morskim orguljama, ostvari komunikacija – tamo zvukom, a ovdje – svjetlom”, opis je instalacije na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Zadra.
Vijesti.hr

Više u VIDFEOPRILOGU: