(FOTO, VIDEO) Otac monstrum noć proveo u pritvoru: ‘Djeca su uvijek bila bosa, bez čarapica, bez jakne, bojala su ga se’

Prema posljednjim informacijama stanje djevojčice je stabilno no i dalje ozbiljno

Monstrum s Paga, otac koji je u četvrtak ujutro svoje četvero malodobne djeca bacio s balkona obiteljske kuče na Pagu, jednog po jednog, od najstarije kćeri od osam do najmlađeg sina od nepunih tri godine, noć je proveo u pritvoru.

U petak ujutro čeka ga ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu, po uhićenju, muškarac je testiran na alkohol i droge.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Policija ga je prijavila za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Sedmogodišnja djevojčica, koja je najteže ozlijeđena primljena je u četvrtak navečer na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb. Prema posljednjim informacijama stanje djevojčice je stabilno no i dalje ozbiljno. Ostala djeca nisu životno ugrožena.

“Ona je teško ozlijeđena. Ima ozljede glave, grudnog koša i trbuha. Na aparatu je za disanje, a njezino stanje možemo procijeniti stabilnim. Kontroliramo njezino disanje i cirkulaciju. Nadamo se da će biti sve dobro. Ozljede lica će se zbrinjavati sutra jer sad je najveći problem glava “, rekao je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Milivoj Novak za RTL Direkt te dodao kako djevojčica dobiva lijekove kako bi se smanjio otok mozga.

Hrvatska u šoku

Mještani Paga još uvijek ne mogu doći k sebi, dan nakon što je otok zadesio stravičan čin roditelja koji je svoju vlastitu djecu bacio s balkona kuće na beton s visine od oko pet metara.

Navodno su djeca još spavala kad ih je otac pobacao s balkona. Sada se ispituje je li se slučaj mogao spriječiti. Ravnateljica Centra je danas kazala da ranije nije bilo nasilja u obitelji. Imali su ih pod nadzorom zbog 19-godišnje djevojke i skrbi nad njom. No, pod nadzorom su imali i obitelj zbog osmogodišnje djevojčice jer je imala problema s govorom i navodno je još uvijek mokrila u pelene.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Ovakav monstruozan zločin šokirao je i našeg uglednog psihijatra.

“Ovo je nešto što je imalo jedan organizirani štih, dakle u tom smislu, sve je to imalo jedan užasni scenarij da se nanese zlo toj djeci i bliskim osobama. Mi najčešće možemo govoriti iz svojih iskustava, mi ne znamo je li to bio samo jedan trenutak, ali se čini da se ovakvi zločini nisu dešavali iz trenutka. U zadnjih nekoliko godina smo imali dosta brutalnih ubojstava djece od strane roditelja, ali to su bili pojedinačni slučajevi, ali ovako nešto nismo nikad imali”, rekao je dr. Ante Bagarić.

Na ljeto su se trebali iseliti

Otac koji je bacio djecu je 54-godišnjak, rodom je iz Virovitice, no već godinama živi na Pagu. Bili su podstanari, s rokom do ljeta da isele, kažu susjedi. On, inače, vrlo aktivan na društvenim mrežama, radio je nočni čuvar kampa u Šimunima. Susjedi i poznanici o obitelji različito govore.

Susjeda Marija kaže da se u toj obitelji nikada nisu sukobljavali. “To je bila tišina u kući”, kaže Marija. “Ona je bila prava majka, on šeprtlja”, kaže pak Bernardo Maričević.

A bez kamera, neki prozivaju i majku zbog neuredna života. Ona ima 18-godišnju kćer iz prvog braka koja je često bježala od doma, zbog čega su bili pod nadzorom centra za socijalnu skrb. O detaljima da joj je ta kćer oduzeta, u centru ne žele, no tvrde, nasilje u obitelji nikad nije bilo u pitanju.

Živjeli u strahu

Vlasnik kuće u kojoj je obitelj već dvije i pol godine živjela kaže kako se majka brinula za djecu dok je njezin suprug, otac djece, bio nemaran te ga djeca nikada nisu zanimala. Dodao je da će stan u kojem je obitelj živjela morati kompletno renovirati jer je u stanu uništeno sve, od kreveta do kuhinje i zahoda. Kazao je kako su djeca mokrila u krevet na koji roditelji uopće nisu stavljali posteljinu. Potvrdio je i informacje da su sjeca slabo govorila.

“Sve tri curice, a i maleni, imaju problema s govorom i to zbog straha od oca. Stalno se derao na Katicu i psovao, čak i kad bi ga pitala za hranu za djecu. Ta jadna djeca bila su bosa, bez čarapica, bez tenisica, bez jakne. Užasno mi ih je žao”, potvrdila je isto i bliska prijateljica majke za Index.

U Centru za socijalnu skrb ponavljaju kako nikad ništa nije ukazivalo na ovakav ishod te da obitelj nikada nije prijavljena zbog nasilja. Nasilje i to najgore se ipak dogodilo. A protiv oca podnijeta je kaznena prijava za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju.

Kazna zatvora od 15 do 40 godina.
Vijesti.hr

Pogledajte VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari