(FOTO, VIDEO) POGINULE DVIJE ŽENE: Sinoć teška prometna nesreća u Zagrebu

Četiri auta sudarila su se u zagrebačkoj Ilici

Četiri auta u zagrebačkoj Ilici sudarila su se kod broja 424 u četvrtak oko 21:10. U nesreći su smrtno stradale najmanje dvije osobe, a još pet ih je ozlijeđeno. Potvrdila je za RTL Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba.

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Zagrebu kazala je kako su u teškoj nesreći poginule dvije suvozačice, žena (23) i druga kojoj se još ne zna identitet. Dvojica vozača su teže ozlijeđena, a jedna suvozačica ima lakše ozljede te je u bolnici.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Jedno vozilo se zapalilo, a prvi su ga gasili prisebni svjedoci i neki od vozača unesrećenih automobila.

Kako nam javljaju čitatelji, do nesreće je navodno došlo zbog prebrze vožnje. Što se točno dogodilo, znat će se nakon očevida.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Črnomerec koji su do kraja sanirali požar, te nekoliko vozila Hitne pomoći nalazi se na terenu, a policija se priprema za početak očevida.

Vatrogasci su onesposobili su i akumulatore kako ne bi došlo do novog izbijanja vatre.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Petero ozlijeđenih odvezeno je u zagrebačke bolnice. Najmanje jedan vozač prebačen je u KBC Sestre milosrdnice u Vinogradskoj. Riječ o vozaču jednog od automobila koji je sudjelovao u nesreći.

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je da je kolima Hitne pomoći u njegovu bolnicu u Vinogradskoj dovezen jedan sudionik teške nesreće.

“Zaprimili smo muškarca starosti između 50 i 60 godina, čiji identitet trenutno nije poznat. Zaprimljen je u vrlo teškom stanju, bez svijesti i životno ugrožen”, rekao je Zovak za Jutarnji list.

Obrada još u tijeku, a za sada se može reći da ima teške ozljede glave, slomljenu nogu, a vjerojatno mu je i slomljena zdjelica.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

“Liječnici ulažu maksimalan napor oko pacijenta, a više će se znati nakon obrade”, kaže Zovak.

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

“Zbog teške prometne nesreće u Ilici kod Ulice Oranica u prekidu su sve autobusne linije terminala Črnomerec. Obustavljen je cjelokupan promet u oba smjera na dijelu od Sokolske ulice do Ulice Oranica “, obavijestio je ZET.

“Večeras oko 21:10 sati na Ilici oko kućnog broja 424 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala četiri vozila. Prema informacijama s terena dvije osobe su poginule, tri osobe su ozlijeđene od kojih su dvije osobe prevezene u bolnicu, a jednoj osobi je medicinska pomoć pružena na licu mjesta. Na terenu su PU zagrebačka, Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, dva vatrogasna vozila s osam vatrogasaca iz VP Jankomir i Dobrovoljna vatrogasna društva Črnomerec i Prečko i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama”, priopćili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Uživo s terena javio se Petar Panjkota