(FOTO, VIDEO) Požar iznad Škrljeva, u akciji gašenja deseci vatrogasaca i dva kanadera!

Požar je izbio danas prijepodne na predjelu Bovan

Danas prijepodne, oko 11 sati, na predjelu Bovan iznad Škrljeva, uz tračnice željezničke prugena dionici Škrljevo-Meja, izbio je požar koji je zahvatio najprije nisko raslinje odnosno grmlje uz prugu.

Vatra se brzo širila pa je požar zaprijetio širenjem na veće područje kada su akciji gašenja pristupili vatrogasci iz Bakra kojima su u pomoć pristigle i kolege iz drugih vatrogasnih jedinica i društava te dva kanadera. Ukupno je požar gasilo 30-tak vatrogasaca!

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućena su danas oko 13,00 sati u akciju gašenja požara uz željezničku prugu na lokaciji Škrljevo-Meja kod Bakra u Primorsko-goranskoj županiji, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Ujedno, ovo je prvi požar u kojemu su angažirane zračne protupožarne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni koja je započela 17. lipnja, piše u priopćenju MORH-a.

Požar je pod kontrolu stavljen nešto prije 15 sati. Manje vatrogasne postrojbe nastavit će dežurstvo do potpunog gašenja i najmanjeg žara.

Potom će se na požarištu provesti očevid no već sada se sa sigurnošću može tvrditi kako je uzrok izbijanja vatre prolazak vlaka odnosno iskra izazvana trenjem kotača vlaka o tračnice.

Procjenjuje se kako je izgorjelo  12 hektara niskog raslinja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari