(FOTO, VIDEO) U centru Rijeke teretni vlak desecima metara gurao Mercedes, građani užasnuti!

Foto: Riječanin

“Dok sam propuštao pješake preko pješačkog prijelaza bez ikakvog vidnog upozorenja kompozicija teretnog vlaka krenula je unatrag i udarila u moje vozilo”, prepričao nam je događaj vozač osobnog automobila

U samom centru Rijeke još jedan sudar vlaka i osobnog vozila! Sve se dogodilo danas nešto prije podneva na križanju Wenzelove i Ulice Ivana Zajca kada je vozač osobnog vozila marke Mercedes iz sporedne Wenzelove izlazio na cestu s prednošću prolaza. U zao čas, jer je unatrag krenula i kompozicija teretnog vlaka!

“Dok sam propuštao pješake preko pješačkog prijelaza bez ikakvog vidnog upozorenja kompozicija teretnog vlaka krenula je unatrag i udarila u moje vozilo”, prepričao nam je događaj vozač osobnog automobila.

Ako je to točno, a pitanje o nesreći poslali smo i HŽ-u, nije jasno kako je moguće da se ovako velika kompozicija teretnog vlaka kretala unatrag bez pratećeg osoblja u ophodnji koja u sličnim situacijama upozorava pješake i vozače na nailazak vlaka.

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba no na vrijednom Mercedesu nastala je poprilična materijalna šteta.

Kompozicija se kretala manjom brzinom, no vozač Mercedesa, kako tvrdi, našao se u djeliću sekunde upravo u situaciji da nije mogao ni naprijed ni natrag, a vlak je, kaže, bez ikakve kontrole i nadzora neumoljivo krenuo unatrag – srećom ne previše brzo.

Nažalost, zbog ogromne mase teretne kompozicije, dovoljno da odgura automobil desecima metara u smjeru riječke rive…

Razasuto prozorsko staklo na mjestu prvog udara blizu mosta preko Mrtvog kanala!
Foto: Facebook/S.P.

Na mjestu događaja očevid nesreće napravili su policijski službenici. Promet se neko vrijeme tim dijelom Ulice Ivana Zajca odvijao otežano i usporeno.

Foto: Riječanin

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari