(FOTO&VIDEO) NAKON NESREĆE NA GROBNIKU: Šveđanin i Latvijac se oporavljaju – zašto ogradni zid nije bio zaštićen?!

Drugi natjecateljski dan utrke Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom obilježila je nažalost teška nesreća švedsko-latvijskog dvojca Tomasa Axelssona i Artis Neilandsa

Nasreću, prema posljednjim informacijama iz KBC-a Rijeka unesrećeni natjecatelji se dobro oporavljaju a liječnici su hitno sanirali njihove teške ozljede – obojica su pretrpjeli lomove ruke i teška nagnječenja iodnosno lomove rebara.

 

Do nesreće na Automotodromu Grobnik došlo je kada su u petom krugu „Gold Race“ utrke Svjetskog prvenstva motocikala s prikolicom piloti Axelsson i Neilands pri izlasku iz zavoja pred ulaskom u ciljnu ravninu izgubili kontrolu nad motorom koji je nekontrolirano otklizao u stranu i zaustavio se tek nakon 200 metara u betonskom ogradnom zidu pri čemu su Šveđanin i Latvijac teško ozlijeđeni.

grobnik1
Axelsson i Neilands

Prema pisanju portala Riprsten koji donosi i fotogaleriju s mjesta nesreće do udesa je došlo zbog pucanja zadnje gume, što je u kombinaciji s velikom brzinom bilo kobno za vozače.

grobnik riprsten
Foto: RIprsten

No postavlja se pitanje zaštite betonskog ogradnog zida – on je svakako trebao biti bolje zaštićen nekakvim materjalom, automobilskim gumama, bilo čime što bi spriječilo direktan udarac ljudi u beton. Ako se to radi na nekim nogmetnim stadionima gdje su igrači preblizu betonu, itekako bi logično bilo da se o istome vodi briga i na motociklističkim utrkama.

grobnik3

Kako bi bolje shvatili o kakvim se brzinama radi i o kako je opasnoj motociklističkoj kategoriji riječ, najbolje je pogledati ovaj video u kojem su u prvom planu upravo vozači koji se sada oporavljaju u Rijeci. Evo kako izgleda utrka „prikoličara“:

Inače, u utrci su sudjelovala 22 tima a pobjedu su nakon jednosatnog prekida zbog nesreće nakraju odnijeli Švicarci Markus Schlosser i Thomas Hofer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari