TJEDNO IZVIJEŠĆE

Gdje je on krenuo? Pijan državljanin BiH vozio autocestom iz smjera Zagreba. Na svu sreću policija je reagirala!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Najveća brzina je 180 km/h, a najveća koncentracija alkohola 1,78 g/kg, izvijestila je policija.

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 157 prometnih prekršaja.

Od navedenog broja najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 39, zatim vožnje pod utjecajem alkohola – 18, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 15 te pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom te još 69 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 180 km/h zabilježena je 12. svibnja oko 17,10 sati na auto cesti A7 na području Matulja gdje je posada policijskog presretača zaustavila 36-godišnjeg vozača osobnog vozila koji se kretao navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 1,78 g/kg izmjerena je u noći 14. svibnja na autocesti A6, kod mjesta Lučice gdje je delnička policija zaustavila 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji se osobnim vozilom kretao u smjeru Zagreba. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od 2.650 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci na području RH.

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 28 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari