GNJUSAN ZLOČIN: Riječanin godinama seksualno zlostavljao kćer i prijetio joj smrću: ‘Ako me oralno ne zadovoljiš nećeš živa izaći iz ove kuće!’

Foto: Ilustracija

Optužba i obrana imat će priliku iznijeti svoje dokaze na pripremnom ročištu koje će zakazati sudac Županijskog suda u Rijeci, a taj će proces zbog osjetljivosti slučaja biti zatvoren za javnost

56-godišnjem Riječaninu, koji je godinama fizički i seksualno zlostavljao svoju kćer, jučer je Vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo optužnicu za niz kaznenih djela, piše Novi list.

Radi se o rodoskvrnuću, bludnim radnjama, djelima protiv spolne slobode i obiteljskom nasilju. Nesretna djevojka sada ima 33 godine, a optužnica riječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti muškarca za ukupno sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji, te nasilje u obitelji.

Optužba i obrana imat će priliku iznijeti svoje dokaze na pripremnom ročištu koje će zakazati sudac Županijskog suda u Rijeci, a taj će proces zbog osjetljivosti slučaja biti zatvoren za javnost. Inače, muškarac je potkraj prošle godine završio u zatvoru nakon teških optužbi. Sama zlostavljanja su se događala od 2010. godine do sredine travnja prošle godine, a optužnica je podignuta u listopadu.

Izvori bliski slučaju navode nam da se dio gnjusnih događanja, za koje se tereti Riječanin, zbio u proljeće pretprošle godine u stanu u kojem oboje žive. Primjerice, u jednom slučaju je, po dosadašnjim sumnjama, tražio da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kad je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći od ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon čin o kojem je riječ izjednačava sa silovanjem.

Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu, piše Novi list.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari