NEKONVENCIONALNI SVEĆENIK

‘Gospođa nije dobro i ja nisam dobro’: Oglasio se svećenik kojeg je HDZ-ovac zatekao doma sa suprugom

Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL

Šef Stožera civilne zaštite Grada Otoka i njegov 24-godišnji sin osumnjičeni su da su fizički napali te prijetili Varginoj supruzi i svećeniku, koje su zatekli u njihovoj kući; oglasio se i župnik

Josip Varga (56), koji obnaša dužnost šefa Stožera civilne zaštite Grada Otoka, i njegov 24-godišnji sin osumnjičeni su da su u prosincu prošle godine fizički napali te prijetili Varginoj 43-godišnjoj supruzi i 47-godišnjem svećeniku iz druge župe, koje su zatekli u njihovoj obiteljskoj kući u Komletincima.

Kaznene prijave zbog obiteljskog nasilja i prijetnje

Bizarnu priču prvi je otkrio portal Telegram kojemu je policija potvrdila da su Varga i njegov sin bili privedeni 27. prosinca prošle godine te su protiv njih podnesene kaznene prijave zbog obiteljskog nasilja i prijetnje. Pretragom Vargine kuće pronađeno je i nekoliko komada streljiva. I Varga i sin bili su predani pritvorskom nadzorniku, no tužiteljstvo u Vinkovcima nije zatražilo određivanje istražnog zatvora, nego su im određene mjere zabrane približavanja žrtvama i uspostave kontakata sa žrtvama tijekom kaznenog postupka, prenosi Jutarnji list.

U utorak su novinari Jutarnjeg pokušali kontaktirati nadležna tužiteljstva u Vinkovcima i Vukovaru, no rekli su da je završilo radno vrijeme te da se obrate u četvrtak, piše Jutarnji. Prema pisanju Telegrama, Varga je 31. prosinca dao pisanu ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Grada Otoka, navodeći da ostavku podnosi “iz osobnih razloga”, a ostavku je iz istih razloga podnio i na mjesto predsjednika ogranka HDZ-a u Komletincima.

‘Gospođa nije dobro i ja nisam dobro’

Što je župnik, inače na službi u župi koja je od Komletinaca udaljena više desetaka kilometara, u večernjim satima radio kod Varge u kući, nije poznato. Prema informacijama do kojih su došla 24 sata, Vargina supruga više ne živi u kući sa suprugom, nego u župnom dvoru kod svećenika gdje joj je pruženo utočište.

“Gospođa nije dobro i ja nisam dobro jer se radi o ozbiljnoj prijetnji smrću”, za Jutarnji je rekao župnik te dodao da druge detalje ne može iznositi. “To sam prijavio i ne mogu drugo govoriti jer je istraga u tijeku”, izjavio je. Na pitanje je li informacija da je Vargina supruga sada u župnom dvoru istinita, župnik nam je odgovorio da “ako je netko nešto objavio, mora stajati iza toga, ali zaista ne bi više ništa komentirao”.

Inače, riječ je o prilično nekonvencionalnom svećeniku, navodno diplomiranom psihologu, o kojem su već više puta pisale novine, a koliko je vidljivo iz objava njegovih župljana, vjernici ga jako vole i cijene, usprkos njegovoj nekonvencionalnosti.

Prema pisanju vjernika, jedan je od onih svećenika koji je u svojoj župi poštivao odluke Stožera o covidu te sve obrede, osim sprovoda i posljednjih pomazanja, provodi bez nazočnosti župljana.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari