MITO, KORUPCIJA I ZLOUPORABA POLOŽAJA

Granični policajac za 250 eura Bosancima tiskao lažne granične pečate

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

On je dogovorio s državljaninom BiH da će mu za novčanu naknadu od 200-250 eura u putovnicu utisnuti lažne granične pečate, čime će se prikazati da je na vrijeme napustio Schengenski prostor, piše Net.hr.

Prema optužnici USKOK-a, granični policajac je optužen za primanje mita i krivotvorenje isprava. On je dogovorio s državljaninom BiH da će mu za novčanu naknadu od 200-250 eura u putovnicu utisnuti lažne granične pečate, čime će se prikazati da je na vrijeme napustio Schengenski prostor.

Optuženi policajac je u razdoblju od veljače do prosinca 2023. u najmanje 6 navrata primao putovnicu i dogovoreni novac od posrednika, također državljanina BiH. Zatim bi on u putovnicu utisnuo službene granične pečate, iako državljanin BiH uopće nije prelazio granicu.

Ovakvo krivotvorenje omogućilo bi državljaninu BiH regulaciju boravka unutar Schengena i izbjegavanje zabrane daljnjeg boravka. Sve je otkriveno kada je državljanin BiH početkom godine na graničnom prijelazu Bajakovo predočio putovnicu s lažnim pečatima.

Policajac je uhićen pod sumnjom primanja mita, krivotvorenja isprava i zlouporabe položaja, dok su državljani BiH osumnjičeni za davanje mita.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari