ONLINE PRIJEVARA

Haker tvrtki iz Labina ukrao više od 120.000 kuna! Začuđujući je način na koji je to učinio

04.12.2021.., Labin - Grad Labin. Pogled na Labin sa staroga grada Labina

Policija upozorava poslodavce i djelatnike da budu oprezni

Labinska policija zaprimila je prijavu 55-godišnjaka da je nepoznata osoba presrela njegovu poslovnu komunikaciju i da je prevaren za veći novčani iznos.

Naime, nepoznati počinitelj presreo je komunikaciju putem emaila koju je 55-godišnjak imao s prodavateljem industrijske opreme te je u ponudi prodavatelja izmijenio račun za uplatu.

Ništa ne sluteći, muškarac je 22. ožujka uplatio novac, no uskoro je saznao da taj novac nije stigao do prodavatelja i da je prevaren za više od 120.000 kuna. Policajci provode kriminalističko istraživanje i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi se izbjegli ovakvi oblici online prijevara s računima, Policijska uprava istarska upozorava poslodavce i djelatnike da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja.

”Odredite kontaktne osobe za rad s tvrtkama s kojima redovito surađujete i dobro provjeravajte sve račune zbog mogućih nepravilnosti. Za isplate iznad određenog praga, predlaže se uspostavljanje postupka potvrde ispravnosti bankovnog računa i primatelja, a kada je račun plaćen, obavijestite o tome primatelja”, priopćila je PU istarska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari