NOVAC JOJ CURIO NA RAČUN

Hakerica praznila račune Zabinih klijenata, evo kako je visoke svote uzimala u sekundi!

Ilustracija: Riportal - M.L.

Spomenuta prevarantica je nedavno nepravomoćno osuđena na tri godine zatvora zbog računalnih prevara, zloporabe naprava i pranja novca

Moskovljanka Maria Krasnova (34), državljanka Ruske Federacije, u samo četiri dana, od 12. do 15. svibnja, u poslovnicama pet banaka (PBZ, ZABA, OTP, Splitska banka, Hypo) otvorila je osam bankovnih računa na svoje ime.

Kasnije je se otkriveno da je sve to radila i pozadina cijele priče je imala hakerski potpis kojim je udarila na klijente Zabe.  Naime, na te njezine novootvorene račune prebačeno je li je pokušano neovlašteno prebacivanje novčanih sredstava klijenata Zagrebačke banke.

Kako je otkriveno u tim prevarama pomogao joj je računalni program ‘Malware script.txt’ koji služi neovlaštenom prikupljanju korisničkih podataka za pristup internetskom bankarstvu, piše Jutarnji llist.

Ona ga je za sada na neutvrđeni način instalirala u računala odabranih klijenata Zabe. Nakon toga je podatke o broju tokena i zaporkama, skidala i pomoću računalnih skripti provodila dalje transakcije.

Tuđi novac joj curio na njeizne račune

Pojednostavljeno rečeno novac klijenata banke je doslovno curio na njezine račune.

Nakon što je slučaj završio na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu spomenuta prevarantica je nedavno nepravomoćno osuđena na tri godine zatvora zbog računalnih prevara, zloporabe naprava i pranja novca.

A sve je započela 14. svibnja 2014. kada je, nakon što je prikupila putem malwarea podatke bankovnog računa jednog klineta banke te  s njegova računa prebacila 16.000 kuna. I dok je neke njezine naloge za isplatu Zaba uspjela stopirati u u zadnji čas te sreće nije bio ni bio ni klijent s čijeg je računa na svoj uspjela prebaciti čak 38.620. (vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari