PAO S 50 METARA NA PAKLENICI

HGSS o smrti maloljetnog Slovenca: ‘Stigli smo odmah. Nije pokazivao znakove života’

rPhoto: Dino Stanin/PIXSELL

‘Na teren su odmah stigla dva člana Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su se zatekli u blizini, i brzo su utvrdili težinu situacije. Nažalost, ozlijeđeni penjač nije pokazivao znakove života’, stoji u objavi HGSS-a

Zadarski HGSS jučer je zaprimio dojavu u poslijepodnevnim satima o palom penjaču iz Slovenije. Penjao se u društvu još dvoje stranih državljana, te je pao sa visine od 50 metara. Maloljetni slovenski penjač nije bio neiskusan, i bio je u grupi sa starijim i iskusnijim partnerima.

HGSS je slučaj komentirao na svojoj službenoj web stranici te izrazio sućut za penjača koji nije pokazivao znakove života.

“Na teren su odmah stigla dva člana Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su se zatekli u blizini, i brzo su utvrdili težinu situacije. Nažalost, ozlijeđeni penjač nije pokazivao znakove života.

Nakon pristizanja na mjesto nesreće, pokrenuta je akcija izvlačenja tijela unesrećene osobe. Uključeno je bilo ukupno 13 pripadnika HGSS-a iz sedam različitih stanica, koji su koordinirano djelovali kako bi brzo i sigurno iznijeli tijelo penjača s nepristupačnog terena. Oko 18:30 sati tijelo je predano mrtvozorniku i policijskim službenicima u kanjonu Velike Paklenice.

Obitelji stradalog penjača izražavamo iskrenu sućut, stoji u priopćenju, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari