OPASAN IZLET

HGSS u akciji: Muškarac brao šparoge pa pao i slomio nogu, nije imao mobitel…

Foto: HGSS Šibenik

Na teren je izašlo deset spašavatelja koji su se uputili na mjesto nesreće, a pridružilo im se i pet planinara. Muškarcu su imobilizirali nogu i spustili ga u podnožje

Dežurni spašavatelji Gorske službe spašavanja iz Šibenika u subotu su spašavali muškarca koji je brao šparoge na brdu Gvozdeno, pao i slomio nogu. Muškarac nije imao mobitel sa sobom, a 112 pozvala je žena koja je također brala šparoge.

O svemu su izvijestili na službenim stranicama GSS-a.

“U subotnje poslijepodne 15.04. nešto prije 14 sati dežurni spašavatelj HGSS stanice Šibenik zaprimio je poziv centra 112 u kojoj nas obavještavaju da je na brdu Gvozdenovo podno vrha Gatarićka u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom.

Voditelj akcije stupa u kontakt sa unesrećenim te saznaje da je medicinski djelatnik i da je pri berbi šparoga pao i najvjerojatnije slomio nogu. Njega je, kako je rekao pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112.

U kratkom roku na teren izlazi deset spašavatelja i upućuju se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara HPK Sv. Mihovil koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji zajedno sa timom HMP dolaze do unesrećenog te mu imobiliziraju nogu i nosilima UT 2000 sigurno spuštaju u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na daljnju obradu.

Spašavatelji HGSS stanice Šibenik unesrećenom žele brz oporavak i povratak u normalan život”, priopćili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari