HOROR NA SRDOČIMA ČEKA EPILOG: Četiri godine živio u stanu s mrtvom majkom zbog 500 kuna socijalne pomoći

Foto: Pixsell

Nedostupan je nadležnim tijelima Republike Hrvatske, pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017. godine, s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna.

Tereti ga se da je do rujna 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000,00 kuna.

Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Budući da je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti.

Naime, slučaj je na naslovnice crnih kronika dospio u rujnu 2018. godine kada je policija okončala istragu, a sve je otkriveno nakon što je osumnjičeni podmetnuo požar najvjerojatnije kako bi prikrio svoje zlodjelo.

Nesretna je žena bila cvjećarka i bila je gluhonijema. Pretpostavlja se da je umrla prirodnom smrću iako je to zbog proteka vremena i stanja leša, bilo teško precizno utvrditi uzrok smrti.
Sanja Petrović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari