U SPLITU

HOROR! Pedeset pasa umire u mukama dok nadležni okreću glavu: “Jučer se jedan objesio”

Foto: Pexels

‘Želimo pravdu za ovog jadnog psa. Molimo vas nemojte ostati gluhi i slijepi na ovaj zločin! Molimo vas kao građani Hrvatske da pomognete! Sklonište zarađuje, a oni vise mrtvi s lanaca’, piše Net.hr.

Krajem ožujka otkriveno je da je 64-godišnji psihijatar iz Splita držao i mučio 61 psa, šest štenaca i dva vuka na Putu Orišca. Psi su živjeli u nehumanim uvjetima. Iz Banovine su rekli da je dio pasa uspješno prošao program udomljavanja, a ostali su pod tretmanom te se o njima brine Zaklada za zaštitu životinja Bestie.

Međutim, čitatelj je poslao dopis i fotografije (koje nećemo objavljivati zbog uznemirujućeg sadržaja) na redakciju Slobodne Dalmacije. Dopis prenosimo u cijelosti:

“Zgroženi i duboko potreseni šaljemo vam slike i informacije o stanju na terenu gdje se još uvijek nalaze psi uglednog psihijatra koji ih je tu uzgajao za borbe. Na lokaciji se nalazi još pedesetak pasa. Veterinarska inspekcija je privremeno oduzela pse kriminalnoj organizaciji koja se bavila borbama i naredila Gradu Splitu da pse zbrine. U početku se to pisalo i pratilo, a danas šutnja iako je psima sto puta gore nego što je bilo!

Veterinarska inspekcija nije napravila ništa da zaštiti pse, već štite uglednog psihijatra! Grad Split je dobio rješenje da pse mora zbrinuti. Nitko od skloništa nije htio takve pse preuzeti i platili su privatnom skloništu Animalis Centar velike novce da skrbi o psima, skloništu kojeg vodi svima dobro poznata obitelj Filipović!

Filipovići su uzeli ogromne novce, a oni pođu svaki drugi dan psima dati vodu i bace im hranu. Na lokaciji nema hladovine. Štakori su se namnožili, grizu pse i puni su rana. Psi su smršavili, neki su se i potukli. Zbog nemara skloništa, psima su na tu lokaciju donijeli parvovirus!

Niti Grad, niti inspekcija, niti sklonište koje je plaćeno nisu napravili ništa da se ovim psima pomogne! Psima je jedino omogućen škart od hrane koje im Filipović donosi.
Pogledajte na slici koliko hrane ostave, i to bez zdjelice! Ti psi su prije hranjeni sirovim mesom, svi su bili snažni, a navodno su neki psi toliko smršavili da su im spale ogrlice i poklali su se. I nije im pružena pomoć, već su sedirani i vraćeni na lanac!

I sad najgore od svega, a dogodilo se jučer – jedan pas se objesio, uginuo je u najgorim mukama, zadavio se o lanac i paletu! I što je napravljeno? Ništa! Pogledajte količinu krvi na kućici, pogledajte kako visi jadnik. Sramota ove države, sramota za inspekciju koja je prva i odgovorna, sramota za Split koji se nikad nije niti očitovao o cijelom slučaj, a sramota i za sklonište koje je uzelo novce i dopustilo da se ovo dogodi.

Strah nas je da će se ovo opet ponoviti. Ponavljamo, na lokaciji uopće nema hladovine, psi će za mjesec dana početi umirati zbog vrućine. Zašto Split nije barem mreže razvukao? Zašto jedu smeće od hrane s poda? Zašto nemaju barem zdjele? Zašto ti psi nisu pregledani od strane veterinara? Na lokaciji su hrpe psećeg izmeta i sve je prepuno muha; tri mjeseca izmet se odlaže uz rub te lokacije. Zašto nisu tu napravili odmah bokseve i pse skinuli s lanaca? Što su inspekcija, Grad Split i to sklonište napravili u ova tri mjeseca?

Želimo pravdu za ovog jadnog psa. Molimo vas nemojte ostati gluhi i slijepi na ovaj zločin! Molimo vas kao građani Hrvatske da pomognete! Sklonište zarađuje, a oni vise mrtvi s lanaca”, piše u šokantnom dopisu koji je potpisan s “Borci za pravdu”, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari