SLUČAJ U ZAGREBU

HOROR ‘Vozač taksija ušao je za mojom kćerkom u haustor, napao ju i strgnuo joj haljinu…’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Radi se o događaju iz rujna ove godine, a policija kaže kako je nad 22-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje

Prije nekoliko dana društvene su mreže preplavile ispovijesti djevojaka iz Zagreba koje opisuju svoja jeziva iskustva s vozačima platformi Uber i Bolt.

Sve je objavljeno na Instagram storijima stranice “Slatke i nervozne” gdje kruže stravična iskustva djevojaka koje su vozači seksualno napastovali. Djevojke su u svojim anonimnim ispovijestima ispričale brojna iskustva s vozačima koji nisu imali dobre namjere. Da je stvar ozbiljna potvrđuje i činjenica da su i Bolt i Uber pokrenuli interne istrage kako bi razjasnili što se točno dogodilo.

Vozač ušao za djevojkom u haustor i potrgao joj haljinu

Nakon što smo podijelili ovu priču, javio nam se čitatelj i opisao je stravično iskustvo svoje kćeri. Nju je u rujnu ove godine, u ranim jutarnjim satima, napao vozač Bolta. Čitatelj nam govori kako je vozač ušao za njom u haustor, napao ju, potrgao joj haljinu i pokušao ju napastvovati. Srećom, uspjela se obraniti, a napadač je pobjegao.

“Slučaj smo odmah prijavili policiji, a kriminalistička istraga je u tijeku. Također, kada smo pokušali kontaktirati Bolt, trebalo im je puna četiri dana za odgovor. Pri tome su tražili da im damo detalje vezane za policijsku istragu, koje nismo smjeli dati niti smo ih dali. Njihova reakcija je bila da u tom slučaj zatvaraju prijavu jer ne mogu dalje postupati”, govori nam čitatelj koji je htio ostati anoniman.

“Bolt, bez obzira na to što tvrde u javnim objavama, ne poduzima ništa da zaštiti žrtve napada i uznemiravanja i nemaju nikakve procedure da na bilo koji način preveniraju ovakve događaje. Bolt ne provjerava što vozači rade, a toliko su otežali kontakte prema kompaniji da većina žrtava odustane od traženja zaštite jer su prepuštene same sebi”, tvrdi naš čitatelj.

Bolt: ‘Osuđujemo bilo kakvu vrstu neprimjerenog ponašanja vozača’

Kontaktirali smo Bolt s pitanjem jesu li upoznati s ovim slučajem i što poduzimaju.

“Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu neprimjerenog ponašanja od strane partnera vozača. Sigurnost je prioritet u Boltu i ne toleriramo nikakvu vrstu agresije – bilo od strane vozača ili korisnika. U slučajevima ovakve prirode partneri vozači uklonjeni su s platforme”, kazali su nam iz Bolta

“Potičemo naše korisnike da bilo kakva negativna iskustva prijave Boltovoj korisničkoj službi kroz aplikaciju ili na email croatia@bolt.eu. Naš tim odgovara na sve zahtjeve i poduzima potrebne korake, uključujući istragu i suradnju s policijom ako im je korisnik prijavio svoj slučaj. Bolt se drži svih zakonskih regulativa i propisa Republike Hrvatske, što uključuje i potvrdu o nekažnjavanju kao jedan od uvjeta za vozače prilikom pristupa platformi. U slučaju da se partneri vozači ne pridržavaju Boltovih uvjeta i pravila platforme, pristup platformi će im biti trajno onemogućen.”

‘Planiramo suradnju usmjerenu na prava i sigurnost žena’

Također su nam rekli kako kontinuirano rade na poboljšanju njihove usluge na temelju pritužbi korisnika platforme kako bi se svi korisnici osjećali sigurno, a kvaliteta bila poboljšana i kako bi mogli izbjeći takve situacije u budućnosti.

“Smatramo kako je i samo jedan slučaj ovakve prirode previše. S tim na umu planiramo suradnju i s nevladinim organizacijama koje su usmjerene na prava i sigurnost žena, a koje će dodatno unaprijediti naše interne procese na dobrobit svih naših korisnika”, govore nam u Boltu.

Policija: ‘Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku’

Kontaktirali smo i PU Zagrebačku oko ovoga slučaja, a oni su potvrdili njegovu autentičnost. Riječ je o 22-godišnjaku nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

“Policijski službenici teritorijalno nadležne VII. policijske postaje Zagreb – Trešnjevka upoznati su s događajem te su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Bludne radnje’ proveli kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari