KOD VRBOVSKOG

Hrvat i Nijemac na A6 u smjeru Rijeke prevozili osam ilegalnih migranata

Idi na originalni članak
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

Oglas

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva policije, proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim i njemačkim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U utorak, 19. lipnja u večernjim satima na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, dok je na mjestu suvozača bio njemački državljanin, a u vozilu se nalazilo osam stranih državljana, ilegalnih migranata.

Zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Exit mobile version