UTOPILI SE U JEZERU

Hrvatska tuguje za stradalim maturantima: ‘Bili su dobri i pošteni dečki, tek su počeli živjeti’

Idi na originalni članak
Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Tragična smrt dvojice maturanata uzdrmala je Mihovljan i cijelu Hrvatsku

Oglas

Dvojica maturanata Srednje škole Krapina jučer su se utopili prilikom kupanja u jezeru u Bedekovčini. Mladići u dobi od 17 i 18 godina su s područja Mihovljana.

Policija je u službenom policijskom izvješću priopćila kako su tijela mladića iz vode izvukli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bedekovčine, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i građani koji su se nalazili kraj jezera.

Djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati unesrećene mladiće i prevezli su ih u Opću bolnicu Zabok gdje su preminuli.

“Velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koja su tek počela živjeti. Bili su dobri pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam”, rekao je Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana za Zagorje.com.

Darko Ban, načelnik Bedekovčine, rekao je da se dogodila velika tragedija, ali je istaknuo kako je kupanje na jezerima na vlastitu odgovornost. Na lokaciji su postavljene i table, ali ih ljudi često skidaju.

Vode su u vlasništvu Hrvatske, a Ban je istaknuo da kako ih već dugo pokušavaju dobiti na upravljanje, s namjerom da urede kupalište i na njega postave spasioce.

Tvrdi kako ih neki prozivaju da su uredili obalu.

“No, to nije za kupače, već je to tražio triatlon klub radi održavanja svojih sportskih aktivnosti”, objasnio je Ban.

Tijela mladića prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Vijesti.hr

Exit mobile version