TRAŽE NOVAC

I Opatija se bori s lažnim volonterima Crvenog križa. Traže novac

FOTO: Milan Sabić/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ upozorava građane, osobito stare, nemoćne, bolesne i one u samoizolaciji koji nemaju nikoga da ih opskrbi potrebnim namirnicama, da su se pojavili ljudi koji se predstavljaju kao volonteri Crvenoga križa i traže novčanu naknadu za obavljanje dostave hrane i lijekova

Crveni križ poručuje građanima da budu oprezni te da znaju kako volonteri Crvenoga križa za svoju pomoć koju pružaju ranjivim skupinama u vrijeme epidemije koronavirusa, ne traže nikakvu novčanu naknadu. Volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

– Tužno je što ima onih koji zloupotrebljavaju ovu ionako tešku situaciju i apeliramo na sve da je sada vrijeme za pokazivanje ljudskosti i međusobne podrške. Potrebe građana su velike i nastojimo pružiti pomoć svima kojima je doista i potrebna. Besplatni jedinstveni telefon Crvenoga križa 0800 1188 i telefon opatijskog Crvenog križa 091-946-2082 otvoreni su za sve one koji ne mogu sami po hranu i lijekove te nemaju nikoga od obitelji i prijatelja da im to učine, poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

U Opatiji je ukupan broj prijavljenih volontera do sada 37, od čega 7 volontera koji su već od prije uključeni u aktivnosti Crvenog križa Opatija te 30 građana koji su se prijavili u ovoj epidemijskoj situaciji (tzv. „spontani“ po definiciji HCK-a). U aktivnosti je uključeno već 11 volontera koji „pokrivaju“ nabavu i dostavu namirnica i lijekova po kućama starijih sugrađana te dežurstvo na telefonu za prijave potreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari