TANKI ŽIVCI

Incident na fakultetu: Odbila nositi masku, pružala otpor policiji pa su je svladali i vezali

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policajci su od nje zatražili osobnu iskaznicu kako bi utvrdili identitet, ali ona je to odbila. Nije željela ni izaći iz zgrade fakulteta

Splitska policija intervenirala je jučer na Ekonomskom fakultetu. Asistencija je zatražena zbog ženske osobe koja je htjela na fakultet, ali bez maske. Nije poslušala zaštitara pa je pozvana policija.

Društvenim mrežama širi se snimak na kojem se vidi kako policajac pokušava uspraviti žensku osobu koja je na podu ispred ulaza u fakultet. Što se događalo prije, a što poslije? Evo što navode u splitskoj policiji.

‘Policijski službenici zatražili su osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta, no ženska osoba je to odbila. Ignorirala je zapovijed policije da se udalji iz prostorija pa su uporabljena sredstva prisile. Policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli, piše Dalmatinski portal.

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje radi čega je pala na pod. Nastavila je pružati aktivni otpor. Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje dovedena je u službene prostorije.

Obzirom da je imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama, pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći koja je utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu’, navode u policiji.

Naknadno su uspjeli otkriti identitet privedene. Nakon istraživanja utvrđeno je da je ostvarila obilježja prekršaja iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga nakon čega je puštena iz službenih prostorija, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views