VELIKA TUGA

Inspektor s mjesta željezničke nesreće: ‘Među poginulima dvoje zaposlenika HŽ-a i dijete’

Foto: Screenshot N1

Prilikom obilaska mjesta nesreće vidimo da je iz smjera kretanja putničkog vlaka bila signalizacija stop, rekao je inspektor

Inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber na mjestu strašne željezničke nesreće kraj Novske u kojoj je poginulo troje ljudi.

Za N1 je rekaoe da je među poginulima dvoje zaposlenika HŽ Putničkog prijevoza koja su bila na dužnosti, te jedno maloljetno dijete.

“Prilikom obilaska mjesta nesreće vidimo da je iz smjera kretanja putničkog vlaka bila signalizacija stop”, rekao je Biber.

Strojovođa teretnog vlaka javio dispečeru o kvaru.

“Treba se pristupiti micanju opreme, vagona, gdje će se utvrditi u kojem su položaju bili pojedini uređaji. Pristupit će se i uzimanju zapisa iz teretnog vlaka. Plan je da se sljedećih tjedan do dva očitaju svi zapisi i krene u analizu i onda ćemo moći reci točniju informaciju uzroka ove ozbiljne nesreće”, kazao je.

Kaže i da je strojovođa teretnog vlaka javio dispečeru o kvaru. “U tijeku je bila komunikacija strojovođe teretnog vlaka s dispečerima i oni su, baš kad je došlo do naleta, išli komunicirati prema dispečerima HŽ Infrastrukture”, rekao je Biber, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari