NOVI DETALJI U SLUČAJU NESTANKA

IPAK – I DROGA?! Iz srbijanske policije otkrili: ‘Tragovi droge u kombiju kojim su Matej i društvo doputovali iz Splita’

Mateja Stanisavljević/ATAImages/PIXSELL

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije otkrio je, kako prenose srpski mediji, detalje iz istrage o nestalom Mateju

Nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca na noge je digao više jedinica MUP-a Srbije; Upravu kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijsku ispostava za sigurnost na rijekama, sve policijske stanice na teritoriju grada, kao i pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije. Oni već sedmi dan tragaju za nestalim Matejem, o čijem se nestanku ne zna mnogo.

Brojna pitanja o mogućem kretanju 27-godišnjaka otvorile su snimke nadzornih kamera koje su se pojavile u javnosti, a na kojima se, navodno, nalazi Matej.

Povezani VIDEO (05. 01. 2022.)

Iako srpska policija informacije o potrazi daje na kapaljku, predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović otkrio je, kako prenose srpski mediji, detalje iz istrage. “Policija je više nego inače uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mislimo da je riječ o djetetu, jer je osoba jako mlada, a tada se traga i van radnog vremena”, naglasio je Mijailović, prenosi srpski portal Alo.

‘Policija je od početka dobivala rezervirane informacije’

Kako navodi Mijailović, društvo iz Splita gotovo sat kasnije primijetilo je da im prijatelja nema. “Splićani su u Beograd došli 30. prosinca, a u smještaj na Dorćolu ušli su nešto prije 18 sati. U smještaju su već počeli konzumirati alkoholna pića. Oko 21 sat otišli su u restoran ‘Ambar’ gdje su također pili alkohol. Svoj provod su nastavili u klubu ‘Gotik’, gdje su naručili veliku količinu alkohola”, otkrio je Mijailović.

Kako piše Kurir, mladići su, prema Mijailovićevim riječima, konzumirali opijate, od kojih je najopasniji narkotik “speed”.

“Možete zamisliti kako je to utjecalo na njihova tijela – alkohol plus narkotici. Matej je oko 1:40 ustao od stola i iznenada izašao van. Činjenica je da su njegovi prijatelji gotovo sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sljedećeg popodneva”, kazao je Mijailović, naglašavajući pritom da je policija od početka istrage od Matejeva društva koje se te kobne noći zabavljano s njim dobivala “rezervirane informacije”.

‘Nećemo odustati dok ne riješimo ovaj slučaj’

“Nisu spominjali opijate, jer znaju i vole Matejevog oca. No, tragove opijata pronašli smo u kombiju kojim su došli iz Hrvatske, kao i u smještaju u Beogradu. Konzumirali su drogu, najvjerojatnije svih sedmero mladića”, kazao je, kako prenose srpski mediji, Mijailović dodajući da su mladići drogu donijeli sa sobom u Srbiju.

Mijailović je kazao da policija svoj posao radi savjesno. “Što više vremena prolazi, manje je nade. Ali nećemo odustati dok ne riješimo ovaj slučaj. Kao i u svakom slučaju kada je dijete u pitanju, policija se zadatku predaje više nego inače”, zaključio je Mijailović, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari