ISPOVIJEST: “Huanitu sam pomogao kopati zemlju i zato sam osuđen. Naša savjest je čista”

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

‘Umjesto da se sudilo Ministarstvu i policiji što su uhitili bolesnika, sudilo se upravo bolesnom čovjeku’

Goran Zakrajšek (47) osuđen je na deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje i držanja marihuane radi prodaje i to zato, kako tvrdi, što je plijevio marihuanu Huanita Luksetića.

“Ja sam osuđen zato što sam kopao zemlju kako bih pomogao bolesnom čovjeku koji u najgoroj fazi bolesti ne može ni stajati”, kazao je za 24sata Zakrajšek koji je zajedno s Luksetićem tijekom sudskog postupka inzistirao da se radilo o uzgoju biljke od koje je Huanito radio ljekovito ulje za liječenje multiple skleroze, od koje boluje još od djetinjstva.

“Cijelo suđenje postavljeno je na krive noge jer, iako se konoplja smatra opojnom biljkom, ona je lijek koji pomaže ne samo kod multiple, AIDS-a, epilepsije, nego i kod problema s tlakom, šećerom i masu drugih bolesti.

‘Ako me Hrvatska želi strpati u zatvor, ja ću ići’

Umjesto da se sudilo Ministarstvu i policiji što su uhitili bolesnika, sudilo se upravo bolesnom čovjeku.

Nije me briga hoću li u zatvor i ne pada mi napamet tražiti oprost. Smatram da smo Huanito i ja jednako nevini, ali on je valjda dobio višu kaznu jer je njegova zemlja i jer je u njegovoj kući pronađeno tih 11 stabljika. No naša savjest je čista”, kazao je Zakrajšek koji još nije dobio u ruke potvrdu drugostupanjske presude.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je pomilovanje Luksetića, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je potvrdio da je molba za pomilovanje stigla u Ministarstvo. Zakrajšak tvrdi kako je prestar da bi ga itko pomilovao te da se ne želi nikome žaliti.

“Ne osjećam nikakav pritisak i ako me Hrvatska želi strpati u zatvor, ja ću ići. Sasvim razumijem sutkinju, ona je oprala ruke iako je, po meni, ovo bila prilika da se napokon tu ‘drogu’ (marihuanu) izbaci iz zakona, legalizira i pomogne svim tim bolesnim ljudima. Mislim, do kada više?

Zar trebaju svi ti bolesnici pasti u kolica i krevet prije nego što se nešto promijeni u njihovu korist? No žaliti se sigurno neću, a Huanita sasvim razumijem.

Njegova situacija je totalno drugačija”, smatra Zakrajšek koji pet godina živi u napuštenoj vojarni u Matuljima kao beskućnik.
Vijesti.hr
Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari