IZ POLICIJE POSLALI POJAŠNJENJE

Iz policije o situaciji na Kukuljanovu: ‘Osoba koja je pronašla novac trebala je kontaktirati ovlaštene osobe ili policiju’

Vijest koju smo objavili na Riportalu a prema policijskom izvješću izazvala je veliku pažnju čitatelja i lavinu komentara ispod objave na službenom Facebook profilu Riportala

Podsjetimo, vijest koju smo dobili iz Policijske uprave primorsko-goranske objavili smo pod naslovom ‘Žena na Kukuljanovu pronašla 1000 eura. Sada je kazneno prijavljena’.

Iz policije su, podsjećamo, javili kako je “49-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje krađe. Policija je osnovano sumnjiči da je u jednom od trgovačkih centara na području Kukuljanova oštetila 59-godišnjeg hrvatskog državljanina za tisuću eura. Oštećenom je ispala omotnica s novcem, koju je osumnjičena pronašla te umjesto da mu novac vrati, zadržala ga za sebe i potom potrošila.”.

Vijest koju smo objavili na Riportalu izazvala je veliku pažnju čitatelja i lavinu komentara ispod objave na službenom Facebook profilu Riportala. Jedan komentator tako je ustvrdio “Tko nađe njegovo…. i ja bi tako napravio! Gospođu treba ostaviti na miru!” a drugi “Kako je to moguće? Pa nije ukrala? Vraćanje nađenog novca je moralna obveza al ne i zakonska.”.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su na upit Riportala dodatno pojasnili ovu situaciju:

“Osoba koja je pronašla izgubljenu stvar, u konkretnom slučaju omotnicu s novcem, nije u svezi pronađenog kontaktirala ovlaštene osobe trgovačkog centra niti je o tome izvijestila policiju, kako bi se na taj način utvrdio vlasnik, kojem bi nakon toga novac bio vraćen.

Suprotno od toga, pronađeni novac je protupravno zadržala za sebe te ga potrošila za svoje potrebe.

Na taj način, ostvarena su obilježja počinjenja kaznenog djela „Krađe“ iz članka 228. st. 1 Kaznenog zakona, za što je ista i prijavljena.”, poručili su iz policije.

Potom su naveli pozitivne primjere poštenih nalaznika o čemu je Riportal također redovito izvještavao, poput slučaja poštenog nalaznika koji je u Crikvenici slovenskom državljaninu vratio novčanik s novcem i dokumentima: ‘Slovenac izgubio novčanik s dokumentima i novcem, ono što se potom dogodilo ugodno je iznenađenje‘.

Iz policije naravno nisu željeli odati na koji način su došli do saznanja o tome tko je uzeo izgubljenu omotnicu s novcem – svoje metode rješavanja ovakvih slučajeva zadržat će za sebe. No kako je riječ o javnom prostoru trgovačkog centra koji je dobro pokriven nadzornim kamerama, nije teško za pretpostaviti pa i zaključiti kako su pri istrazi ovog slučaja korištene snimke s tih kamera te su na taj način policijski službenici relativno lako došli do saznanja o počinitelju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari