FILMSKA POTJERA

Video | Je li moguće da je 12-godišnja djevojčica bježala policajcima u Mercedesu 170 km/h? Moguće je, ali vještak ne vjeruje u tu priču…

Sudski vještak za promet ne vjeruje da je to bila djevojčica. Kaže, to je priča za malu djecu.

Noćna potjera policije za Mercedesom izazvala je velik interes javnosti, pogotovo kad se doznalo da je za volanom bila djevojčica koja još nije navršila ni 13 godina.

Je li to moguće? Kristijan Tićak iz Ureda Motorevije smatra da je.

“Zvuči nevjerojatno, ali danas je sve moguće. Dostupnost informacija, određena priprema za to. Vi prije, da biste vozili auto, morali biste imati nekog starijeg da bi vas pripremio, da bi vam pokazao, kako se kreće, kako se ubacuje u brzinu”, objašnjava za RTL Danas.

“Danas jednostavno upišete u YouTube upišete how to, sve radnje su pred vama, na vama ostaje samo da vježbate i pokušate”, rekao je Tićak.

Pitanje je kako je maloljetnica uspjela voziti tako snažan automobil da ju policija ne uhvati – i je li ona uopće bila za volanom. Sudski vještak za promet Goran Husinec u to ne vjeruje. Kaže, to je priča za malu djecu.

“Ne može curica od 13 godina voziti tako dobro, bježati policiji, voziti kroz grad 170 kilometara na sat, nekoliko puta razbiti auto i hladnokrvno nastaviti. To je definitivno vozio neki dobar hladnokrvni vozač i koji je pobjegao prije dolaska policije”, govori Husinec.

Tko je onda bio za volanom? Maloljetnica je, kako doznajemo, istražiteljima iznijela nekoliko verzija priče – od one da je majci ukrala automobil i otišla samo po hranu, do toga da ona uopće nije vozila već prijatelj koji je automobil napustio nakon što se zabio u stup.

Tićak vjeruje da je za takvo ponašanje kriv virtualni svijet. “U znatnoj mjeri su tu utjecale i videoigre gdje ono jedan život se izgubi pa game over ide se dalje, kreće igra ispočetka”, dodaje.

Husinec u to ne vjeruje pa ističe: “Djevojčica, curica, samo zbog rasta veliki osobni automobil ne može voziti prije 10 godina. Vi da u tri godine ne znam koliko trenirate, ne možete takvu vještinu i takvu hladnokrvnost postići da možete bježati policijskim patrolama, iskusnim policajcima koji godinama voze automobile”.

Tko je u pravu? Dok ne završe istragu, policija o svemu šuti, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari