29 PREKRŠAJNIH BODOVA!

Je li ovo rekorder?! Platit će 41 tisuću kuna kazne a oduzeli su mu i vozilo!

Foto: Pixsell

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna, kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 24 mjeseca

U utorak, 12. svibnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 53 – godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 11. svibnja, u 10.55 sati, u Koprivničkoj ulici u Herešinu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta, i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. g. do 10. svibnja 2020. g. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Ističemo da je riječ o višestrukom recidivisti koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari