IMAJU PRAVO ZAUSTAVITI

Je li presretač povezan s teškom nesrećom? Policija se dodatno izjasnila

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak iza podneva na autocesti prije Rijeke, kada se prevrnula cisterna, teško je ozlijeđen 28-godišnji vozač

On je u nesreći ostao bez ruke i nalazi se u riječkoj bolnici u kritičnom stanju, a nakon nesreće su se pojavile informacije da s njom ima veze policijski presretač, piše Index.hr.

Krenimo redom.

Cisterna bjelovarskih registracijskih oznaka prevozila je gorivo iz smjera Rijeke u smjeru Zagreba i u jednom je trenutku skrenula te je probila zaštitnu ogradu, prešla na suprotni trak i prevrnula se na bok. Iz nje je iscurilo i gorivo, no vatrogasci su spriječili požar.

Svjedoci na mjestu nesreće za Novi su list ispričali da su vidjeli da je vozač ispao iz prevrnute autocisterne i da je nakon nesreće ostao bez jedne ruke, a da mu je i druga bila teško ozlijeđena. Kažu kako je cisterna prvo kočila pa onda počela vrludati i naposljetku probila zaštitnu ogradu.

Šire se informacije – cisterna se prevrnula jer je vozač izbjegavao kamion koji je zaustavio presretač

Posljednja je službena verzija događaja da je 28-godišnjak izgubio kontrolu nad cisternom nakon čega je udario u ogradu i prešao u drugi smjer. No istovremeno se sve više šire informacije prema kojima je ulogu u nesreći imala intervencija policijskog presretača koji je zaustavio kamion na dijelu autoceste na kojem se dogodila nesreća.

Prema tim je informacijama, koje su anonimno stigle i u redakciju Indexa, do prevrtanja cisterne došlo jer je 28-godišnji vozač pokušao izbjeći kamion koji se nalazio u zaustavnoj traci, skupa s policijskim presretačem koji ga je zaustavio.

Kontaktirali smo primorsko-goransku policiju kako bismo provjerili utemeljenost ovih navoda.

Što kaže policija

Iz policije za Index kažu da su svjesni, kako su rekli, konstrukcija koje su se pojavile na društvenim mrežama. Upravo su zbog toga, dodaju, u svom jučerašnjem priopćenju, u kojem pozivaju svjedoke nesreće da im se jave, naveli da je na toj dionici autoceste bilo u tijeku postupanje presretača.

U tom priopćenju navode kako je “na navedenoj dionici autoceste posada policijskog presretača postupala nad vozačem teretnog vozila marke Mercedes, stranih registarskih oznaka”.

Pitali smo ih koliko ima istine u informacijama da je u nesreći ulogu imala upravo policijska intervencija nad kamionom.

“Policija može zaustaviti svako vozilo za koje procijeni da je to potrebno”

“U tijeku je istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice. U vrijeme nesreće na dionici autoceste u smjeru prema Zagrebu bilo je u tijeku postupanje policijskog presretača, na samom krajnjem dijelu autoceste. Napominjemo da policijska ophodnja može zaustaviti bilo koje vozilo za koje se procijeni da je to potrebno. Kolege su postupale prema vozaču kamiona i u tom trenutku nisu mogle vidjeti što se drugo događa”, kažu nam iz primorsko-goranske policije.

Odbacuju nagađanja kako su dva događaja povezana i mole za strpljenje dok traje istraživanje kojim bi se trebalo utvrditi je li riječ tek o slučajnosti ili su nesreća i policijska intervencija ipak na neki način povezane.

Presretač je kamion zaustavio u zaustavnoj traci, policija poziva očevice da im se jave

“Policijsko postupanje prema vozaču kamiona je svakako bilo u zaustavnoj traci”, napomenuli su iz policije te još jednom napomenuli kako će se istraživanjem koje je u tijeku utvrditi sve činjenice.

“Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica ove prometne nesreće, molimo očevice koji raspolažu s više informacija o istoj da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655, osobno na adresi Ciottina 25, Rijeka ili na e-mail: pprp.rijeka@mup.hr.
Informacije se mogu dostaviti i anonimno, a građanima unaprijed zahvaljujemo na pomoći”, stoji u policijskom priopćenju kojim se pozivaju svi očevici nesreće da pomognu u rasvjetljavanju svih okolnosti nesreće.

Što je dosad utvrdila policija

Policija je dosad utvrdila da je 28-godišnji vozač cisterne marke Scania, bjelovarskih registarskih oznaka, izgubio nadzor nad vozilom te udario u zaštitnu ogradu koju je pritom probio prevrnuvši se na suprotni kolnički trak. Prilikom prometne nesreće je iz cisterne istekla manja količina goriva.

Zbog zadobivenih ozljeda, 28-godišnji vozač je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći, gdje su mu utvrđene teške ozljede, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari