JOŠ IMA LAKOVJERNIH: Starija Riječanka u stan na Kozali pustila „maserke“, ove ju okrale

Foto: Ilustracija

Nakon njihova odlaska žena je primijetila da joj nedostaje nekoliko tisuća kuna

Hrvatska državljanka u dobi od 86 godina je policiji prijavila da joj je iz stana na području Kozale u Rijeci otuđen novac.

Oštećena je prethodnog dana u svoj stan pustila dvije ženske osobe koje su joj ponudile uslugu masaže što je i prihvatila, da bi naknadno nakon njihova odlaska primijetila da joj nedostaje nekoliko tisuća kuna.

Iako smo dosad u više navrata upozoravali kako su osobe starije životne dobi nerijetko na meti raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu, ponovo podsjećamo na potrebu pojačanog opreza. Gotovo u pravilu, građani takve osobe puštaju u svoje domove bez prethodne provjere o kome se zaista radi te ih tijekom boravka u njihovom domu ostavljaju bez nadzora čime im olakšavaju činjenje kaznenih djela, u većini slučajeva prijevara i krađa.

U cilju prevencije ove vrste kaznenih djela svim građanima, a posebice onima starije životne dobi, iz Policijske uprave primorsko-goranske savjetuju:

ne otvarajte vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok niste sigurni o kome se zaista radi i što želi
provjerite tko vam se nalazi ispred vrata kroz ”špijunku” ili koristite sigurnosni lanac na vratima
kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama – pozovite nekoga od obitelji ili susjeda da vam se pridruži
od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtki zatražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice – sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid
ukoliko vam je osoba i dalje sumnjiva prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite da li ju je služba koju navodno predstavlja uputila k vama
ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u vaš dom žurno obavijestite policiju, obitelj ili susjede
posebno budite oprezni ukoliko netko traži vaše osobne podatke – osobni podaci su zakonom zaštićeni i može ih prikupljati samo ovlaštena osoba uz vaš pristanak
upamtite izgled osoba (boju kose i očiju, visinu, stas ), karakteristike govora kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle.
Ukoliko posumnjate u osobe, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo ODMAH obavijestite policiju na broj 192 !

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views