JOŠ JEDNA PREVARENA RIJEČANKA Nepoznata došla „predstaviti“ medicinski uređaj, pa ukrala zlatni nakit

Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je prije dva dana u Rijeci, u ulici Franje Kresnika, iz stana 87-godišnje hrvatske državljanke otuđila zlatni nakit. Spomenuta ženska osoba ušla je u stan 87-godišnjakinje pod izlikom predstavljanja medicinskog uređaja, te je iskoristivši njezinu nepažnju pokrala i time oštetila za nekoliko tisuća kuna.

I ovaj slučaj pokazatelj je da su osobe starije životne dobi vrlo često meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu, upozoravaju javnost iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Ove osobe dolaze u njihove stanove ili kuće predstavljajući se najčešće kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina…

Ponekad prevaranti građane dovode u zabludu prikazujući tjelesne nedostatke koji u stvarnosti ne postoje (sljepoća, gluhonijemost i slično) ili se pak predstavljajući kao stradalnici požara, poplava, potresa i drugih nepogoda. U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa).

Važno je za istaknuti kako počinitelji postupaju s namjerom da sebi ili drugome pribavi imovinsku korist, dovede nekog u zabludu lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, poručuju građanima iz PU prmorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari