RATNI ZLOČIN

Još jedno uhićenje: Zbog teških zločina na Ovčari uhićen 46-godišnji muškarac u Negoslavcima

Luka Stanzl/Pixsell

Postoji sumnja da je uhićeni muškarac sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika

Policija je potvrdila da je u Negoslavcima uhitila još jednog muškarca, rođenog 1974. godine, kojeg sumnjiči da je s dvojicom ranije uhićenih sumještana sudjelovao u ratnom zločinu nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, policajcima i civilima na Ovčari 1991.

Posebno izvješće

Sumnja se da je s prethodno uhićenim osobama, tada kao 17-godišnjak, u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara kraj Vukovara “s pripadnicima srpskih paravojnih formacija u prostoru hangara na poljoprivrednom dobru „Ovčara“ kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika – pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a policija će Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku dostaviti posebno izvješće, kao dopunu ranije kaznene prijave (od 8. listopada 2020. godine).

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja