RATNI ZLOČIN

Još jedno uhićenje: Zbog teških zločina na Ovčari uhićen 46-godišnji muškarac u Negoslavcima

Idi na originalni članak
Luka Stanzl/Pixsell

Postoji sumnja da je uhićeni muškarac sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika

Oglas

Policija je potvrdila da je u Negoslavcima uhitila još jednog muškarca, rođenog 1974. godine, kojeg sumnjiči da je s dvojicom ranije uhićenih sumještana sudjelovao u ratnom zločinu nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, policajcima i civilima na Ovčari 1991.

Posebno izvješće

Sumnja se da je s prethodno uhićenim osobama, tada kao 17-godišnjak, u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara kraj Vukovara “s pripadnicima srpskih paravojnih formacija u prostoru hangara na poljoprivrednom dobru „Ovčara“ kraj Vukovara sudjelovao u grubom fizičkom zlostavljanju ratnih zarobljenika – pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika Ministarstva unutarnjih poslova RH i drugih dragovoljaca pripadnika hrvatskih oružanih snaga te manjeg broja civila dovezenih iz bolnice u Vukovaru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a policija će Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku dostaviti posebno izvješće, kao dopunu ranije kaznene prijave (od 8. listopada 2020. godine).

Vijesti.hr

Exit mobile version