KAKAV KIKS!

KAKAV ‘LUMEN’! Dečko (22) kod Crikvenice na romobilu pretjecao policijsko vozilo! I to nije sve….

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Pozivamo sve korisnike električnih romobila na odgovorno ponašanje u prometu i podsjećamo da prema važećim propisima osoba koja njime upravlja mora na glavi nositi zaštitnu kacigu, izvijestila je policija.

U Selcu kod Crikvenice jučer je oko 11 sati zaustavljen 22-godišnji hrvatski državljanin koji se na kolniku kretao osobnim prijevoznim sredstvom (električnim romobilom) bez zaštitne kacige, a pri tome je koristio slušalice.

Krećući se nepropisno u prometu, kolnikom, k tome je i pretjecao policijsko vozilo. Kada su ga policijski službenici zaustavili, utvrdili su da kod sebe nema ni osobnu iskaznicu.

Zbog počinjenih prekršaja 22-godišnjak je sankcioniran u skladu s važećim propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.

Pozivamo sve korisnike električnih romobila na odgovorno ponašanje u prometu i podsjećamo da prema navedenom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama na električnom romobilu (osobnom prijevoznom sredstvu) osoba koja s njim upravlja mora na glavi nositi zaštitnu kacigu, a ne smije se ni koristiti mobitelom niti drugim predmetima kojima se smanjuje koncentracija u vožnji.

Romobilisti u prometu su obvezni kretati se površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa ili biciklističkom stazom, odnosno, biciklističkom trakom u smjeru kretanja ako postoji.
Iznimno se mogu kretati dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se nogostupom ako je dostupan ili što bliže desnom rubu kolnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari