KAKAV NIZ PREKRŠAJA: Mladić upravljao neregistriranim vozilom, odbio testiranje na droge, nije koristio sigurnosni pojas i nije regulirao boravište

Foto: Ilusracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 20 prometnih nesreća. U ovim nesrećama dvije su osobe teško ozlijeđene, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno

Teže je ozlijeđeno dvoje hrvatskih državljana, starosti 72 i 75 godina, koji su stradali kao pješaci u prometnoj nesreći na Kukuljanovu, gdje ih je na obilježenom pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo marke Peugeot, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 75-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć im je pružena u KBC Rijeka.

Od prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 61-godišnjaka kojeg je policija zatekla 15. prosinca oko 22 sata na području Malinske na Krku dok je osobnim vozilom marke Mercedes upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,47 g/kg bez vozačke dozvole, odnosno, bez ikakvih dokumenata. Uz navedeno, utvrđeno ja da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te time ugrožavati sebe i druge sudionike u prometu, 61-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije.

Bez vozačke dozvole, odnosno, prije polaganja vozačkog ispita u prometu je zatečen 19-godišnji vozač osobnog vozila marke Ford kada ga je policija u subotu, 16. prosinca oko 23.45 h zatekla na području Bribira. Upravljao je neregistriranim vozilom, odbio testiranje na droge, a nije koristio ni sigurnosni pojas u vožnji. Uz to, nije regulirao ni boravište na području Novog Vinodolskog.

Navedeni vozači, kao i svi ostali sudionici u prometu zatečeni u činjenju prometnih prekršaja, sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 19–godišnji vozač u Bribiru i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prebivalištu.

Kako bi se smanjio broj prekršaja i nesreća u prometu te u cilju veće opće sigurnosti u prometu, pozivamo sve sudionike na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari