JE LI KAZNA ODGOVARAJUĆA?

Kako je ovo moguće?! Kod Vrbovskog vozio s 4,07 promila pa sletio s ceste!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija ga je dovela na sud, gdje mu je izrečena uvjetna kazna zatvora od 40 dana, novčana kazna od 880 eura i zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca

U ponedjeljak, 12. kolovoza oko 21.30 sati 48-godišnji vozač upravljao je osobnim vozilom karlovačkih registracijskih oznaka te izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

“Kretao se lokalnom cestom u smjeru Močila na području Vrbovskog, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 4,07 g/kg te u blagom zavoju sletio s ceste i vozilom udario u razno šiblje gdje se i zaustavio.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Osim što je bio pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole budući da mu je prethodna istekla još 2018. godine, a vozilo kojim je upravljao je neregistrirano i neosigurano.

Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Po završetku postupanja policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko, jučer je uz optužni prijedlog doveden na nadležni općinski sud gdje je donijeta pravomoćna presuda kojom mu je izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 40 dana, novčana kazna u ukupnom iznosu od 880 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari