KAKO JE UOPĆE VOZIO?! Krčka policija zaustavila 42-godišnjeg vozača mopeda s 3,83 promila alkohola u krvi!

Ovog vikenda, sa subote na nedjelju od 23 do 5 sati ujutro, prometna policija provela je akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola

Tijekom proteklog vikenda, od 10. do 13. lipnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba nažalost smrtno stradala, dvije su teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

U istom razdoblju zabilježeno je 319 prometnih prekršaja (uključujući i prekršaje zabilježene tijekom akcije), čiji su počinitelji sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Najviše je zabilježeno prekršaja prekoračenja brzine – 88, zatim 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Ovog vikenda, sa subote na nedjelju od 23 do 5 sati ujutro, prometna policija provela je akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

U tom vremenu kontrolirano je 129 vozača od kojih je nedozvoljena koncentracija alkohola zabilježena kod njih 18.

Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,50 i 1,50 g/kg – 14 vozača, 2 vozača su imala koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, jedan do 0,5 g/kg (mladi ili profesionalni vozači), a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Rekorder akcije je 34-godišnji vozač osobnog vozila marke Audi s 1,97 g/kg zaustavljen u 3.10 sati Demetrovoj ulici u Rijeci, dok je rekorder vikenda 42-godišnji vozač mopeda s izmjerenom koncentracijom alkohola od 3,83 g/kg.

Policija ga je zaustavila u noći 11. lipnja u Krku, a također je utvrđeno kako mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila.

I ovom prilikom policija apelira na sve vozače i druge sudionike u prometu da se u cilju prevencije težih stradavanja i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari