UHIĆENJA U ZAGREBU

Kako se dogovaralo mito: ‘Znam ja njega… Koliko para traži?’

Pixsell

Kotrla je istražiteljima priznao da je to točno te je iznio opsežnu obranu nakon čega je pušten da se u nastavku postupka brani sa slobode

“Čuj, imam za tebe jedno malo pitanje. Sada sam bila kod šefa Odjela za promet pa me zanima jesi li ti spreman sufinancirati jedan mali poklon?” pita Jelana Barišić u rujnu 2020. Ivana Papića.

U tom trenutku ona je voditeljica građevinskih projekata u Bipi, a Papić je poduzetnik koji ima problema s projektom i dozvolom za njega. Ranije je u mjerodavni gradski ured predala tražene papire no stvar je zapela. Stoga ona stvar pokušava riješiti na način  na koji se  već u Hrvatskoj stvari rješavaju, a nakon što je i fizički otišla u spomenuti ured zove Papića, koji na njezin upit odgovara:

“Je l’ Kotrla? Odmah sam ti htio napisati da ne trebaš praznih ruku ići. Znam ja njega… Koliko para traži? – pita Papić J. Barišić.

“Trinaest dijeljeno na dva  je 650”, odgovara mu ona.

“Dobro”, replicira joj  on.

“No ne sada, već kada se izda” pojašnjava ona.

Gore navedeno dio je tajno snimljenih razgovora između dvojca, koji je prošli tjedan uhićen u sklopu  policijsko-uskočke akcije koja se fokusirala na razmontiravanje koruptivne baštine pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, piše Večernji list.

Za sada je pokrenuto pet krakova istrage, odnosno radi se o pet akcija, a Papić i Jelena Barišić našli su se u onom djelu koji se bavi gradskim djelatnicima koji za mito raznim poduzetnicama  izdaju potrebne dozvole. U tom djelu  istragom je obuhvaćeno za sada 10 osoba predvođenih Milivojom Kotrlom, koji je nedavno  umirovljen.

U inkriminirano vrijeme, Kotrla je bio voditelj Odsjeka za izdavanje odobrenja, suglasnosti i mišljenja u Sektoru za promet grada Zagreba, Gradskog ureda za prostorno uređenje. Bio je ovlašten  da odlučuje kome će  se izdati lokacijska dozvola te je izdavao suglasnost za tehničku dokumentaciju, pa ga se sumnjiči da je to koristio  kako bi uzimao mito.

Kotrla je istražiteljima priznao da je to točno te je iznio opsežnu obranu nakon čega je pušten da se u nastavku postupka  brani sa slobode.

Kako se “poslovalo” u gradu Zagrebu za vrijeme ere Milana Bandića može  čuti iz povećeg broja tajno snimljenih razgovora Kotrle i ostalih osumnjičenika u  kojima oni međusobno prepričavaju gdje se i zbog čega nalaze te tko traži koliko novca, kao i što će se s tim novcem dogoditi, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari