KIKOVICA “E ne`š više iskrcavat…!”: Uhićen bezobzirni 45-godišnjak jer je u prirodu odlagao opasan otpad!

Foto. Ilustracija (Facebook)

Osumnjičen je za ugrožavanje okoliša otpadom

Policijski službenici II policijske postaje Rijeka, u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene općeg kriminaliteta.

Sumnjiči se da je tijekom 14. i 15. listopada 2019. na području Kikovice kod Rijeke neovlašteno odložio na tlo veću količinu opasnog otpada-kalcijev karbida, tzv. karabit, čime je ugrozio okoliš, ali i živote ljudi i životinja.

U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da 45-godišnjak ne posjeduje potrebnu dokumentaciju za prijevoz i zbrinjavanje opasnog otpada. Spomenuti otpad prijavljen je nadležnoj inspekciji za zaštitu okoliša te će biti uklonjen na mjesto za zbrinjavanje opasnog otpada.

O problemu ilegalnog odlaganja otpada na području Kikovice već smo pisali OVDJE,  on nije od jučer, no svakako je dobro da se i represivni aparat uključio u razmjere problema koji predstavlja ozbiljnu ekološku prijetnju za jedno šire područje.

(FOTO) STRAŠNE SLIKE: Ekocid velikih razmjera prijeti Rijeci zbog divljeg odlagališta otpada kod naplatnih kućica na Kikovici

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 45-godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo ugrožavanje okoliša otpadom mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari