I NIJE JEDINI

KOKAIN I ECSTASY Policiji tijekom vikenda pune ruke posla: ‘Pala’ dvojica dilera, jedan upravo u Opatiji prodao dozu kokaina

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Jedan od osumnjičenih je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ovog vikenda proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje na zlouporabu droga.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, hrvatski državljanin, starosti 33 godine prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičenog je navečer 5. listopada policija zaustavila u prometu na području Vrbovskog, a zbog sumnje da posjeduje drogu uhićen je i priveden u službene prostorije policije.

U nastavku kriminalističkog istraživanja provedenog u suradnji policijskih službenika Službe kriminaliteta droga ove Policijske uprave i policijskih službenika Policijske postaje Vrbovsko, po nalogu suca istrage obavljena je pretraga osobnog vozila kojim je upravljao te je pronađeno i oduzeto 55 grama droge MDMA i 5 grama kokaina. Utvrđeno je da je pronađenu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, čime je počinio kazneno djelo za koje je prijavljen.

Nadalje, po završetku kriminalističkog istraživanja opatijske policije za istovrsno kazneno djelo prijavljen je 24-godišnji hrvatski državljanin.

Policija ga sumnjiči da je 6. listopada neovlašteno, radi daljnje prodaje posjedovao oko 24 grama kokaina te mu je navedena droga oduzeta.

Također, sumnjiči se da je dan ranije na području Opatije 39-godišnjem hrvatskom državljaninu prodao manju količinu kokaina.

Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je kazneno prijavila 24-godišnjka, dok je zbog neovlaštenog posjedovanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, 39-godišnjak prekršajno prijavljen.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari