'RAZBOJNIČKA KRAĐA'

Konobar ukrao kavu za 14 kuna i sakrio ju u hlače. Dobio godinu dana zatvora, ali…

Foto: Nathalia Rosa/Unsplash/ Ilustracija

Budući da je uporabio silu protiv osobe, počinio je kazneno djelo imovine ‘razbojničkom krađom’, zaključila je varaždinska sutkinja

U Varaždinu neobičan slučaj pljačke, a još bizarnija kazna za okrivljenika, prenose RTL Vijesti.

Konobar Milan (30) proglašen je krivim i pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je iz dućana u Varaždinu ukrao 175 grama Franckove kave koja košta 13,99 kn, doznaje Danica.hr.

On je u siječnju oko devet sati u trgovini u Varaždinu iz prodajnog prostora uzeo pakiranje kave i sakrio u hlače. Zaposlenica je zatražila od njega da vrati kavu, ali on to nije htio učiniti, već je blagajnicu odgurnuo rukama i potom pobjegao iz trgovine. 

Budući da je uporabio silu protiv osobe, počinio je kazneno djelo imovine “razbojničkom krađom”, zaključila je varaždinska sutkinja. 

Ipak, ne mora u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini sličnu krađu, ali u roku od 15 dana mora platiti 1000 kuna troškova kaznenog sudskog postupka. Tridesetogodišnjak je dosad bio neosuđivan. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari