OD STRUJNOG UDARA

KRK Dvojica kazneno prijavljena radi radnika koji preminuo na radu zbog strujnog udara

Hrvoje Jelavic/Pixsell

Istraživanje je provedeno u suradnji s Državnim inspektoratom zbog nesreće na radu na području otoka Krka gdje je 39-godišnji hrvatski državljanin smrtno stradao od strujnog udara, izvijestila je policija.

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom u svezi teškog kaznenog djela, a protiv opće sigurnosti, kao i za davanje lažnog iskaza.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s nadležnim službama Državnog inspektorata zbog nesreće na radu koja se dogodila 21. srpnja ove godine na području otoka Krka gdje je prilikom izvođenja građevinskih radova 39-godišnji hrvatski državljanin smrtno stradao od strujnog udara.

Tijekom istraživanja je utvrđeno kako je vlasnik obiteljske kuće za izvođenje fasaderskih radova angažirao 39-godišnjaka, a prethodno je dogovorio s 31-godišnjakom i 57-godišnjakom premještaj elektrokabela na kući kako bi se navedeni radovi mogli obaviti.

Prema nalazu inspekcije na radu utvrđeno je da 31-godišnjak i 57-godišnjak nisu obavili prijenos kabela i nadzor istog prema pravilima struke pa je za vrijeme izvedbe radova kada je 39-godišnjak uhvatio predmetni kabel doživio strujni udar i preminuo na mjestu događaja.

Okončanim istraživanjem, spomenuti 31-godišnjak se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom u svezi teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, 57-godišnjak za davanje lažnog iskaza, dok se pravna osoba i odgovorna osoba u pravnoj osobi za opasno izvođenje građevinskih radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari