KRK: Pijani državljanin BiH u autu slovenskih tablica, bez svjetala i pojasa, kažnjen s 5.000 kuna i zabranom vožnje Hrvatskoj

Foto: Riječanin (Ilustracija)

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

U navedenom razdoblju zabilježeno je 297 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 65 prekršaja prekoračenja brzine.

Najveća brzina izmjerena je 17. siječnja u 12.02 sati kod vijadukta Zečeve drage, gdje se vozač osobnog vozila marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Rijeke brzinom od 161 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Nadalje, zabilježeno je 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, 12 prekršaja tehničke neispravnosti, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja određenom kategorijom vozila te još 136 različitih prometnih prekršaja

Alkotestirano je 228 vozača, a najveća koncentracija alkohola od 2,20 g/kg izmjerena je iza ponoći 19. siječnja u Krku gdje je zaustavljen 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

On je upravljao osobnim vozilom marke Renault, slovenskih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Spomenuti vozač doveden je na Prekršajni odjel nadležnog suda gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske na rok od 3 mjeseca.

Osim toga, prekršajno je sankcioniran i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te što nije imao upaljena svjetla na vozilu.

U ovom razdoblju u vožnji pod utjecajem alkohola zatečen je i jedan recidivist, odnosno osoba koja je i ranijim razdobljima zatečena u počinjenju prometnih prekršaja.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari