KRŠ I LOM NA MAGISTRALI: Prometne gužve i nestrpljenje vozača prouzročili danas mnogobrojne nesreće na Jadranskoj magistrali

Najteže je prošao vozač motocikla koji se danas kasno poslijepodne sudario s osobnim automobilom kod Jadranova

Strpljenje, strpljenje, strpljenje… uporno ovih dana ponavljaju svi nadležni za odvijanje prometa na hrvatskim cestama prema moru i uz more, a također i svi mediji. No promet se ovih dana, u špici sezone, dijelom i zbog nepredvidivih vremenskih uvjeta (olujna bura!), odvija s prekidima, uz ograničenja, otežano i usporeno, a samim time i kvari planove vozačima koji žele što prije stići ili otići sa svojih turističkih destinacija.

Kulminacija prometnih gužvi nešto je čemu svjedočimo upravo posljednjih dana, a danas su nevolje čini se eskalirale na Jadranskoj magistrali: u kratko vrijeme danas poslijepodne naši čitatelji dojavili su nam kako se na toj frekventnoj priobalnoj prometnici dogodilo više prometnih nesreća.

 

krs3

Iznad Jadranova sudarili su se motocikl i osobni automobil, a deblji je kraj – kako to nažalost obično biva u sličnim situacijama – izvukao motciklist kojem je pružena hitna medicinska pomoć.

krs2

Samo malo dalje, kod Dramlja, na prometnici gotovo zakrčenoj gustim prometom, vozač „Peugeota“ nije držao propisani razmak između svog vozila i onoga ispred, pa je udario u stražnji kraj vozila ispred sebe. Srećom, u ovome slučaju teže ozlijeđenih osoba nije bilo, no materijalan šteta je poveća.

A kako to uvijek biva, umjesto bržeg dolaska na cilj, ne samo vozila uključena u nesreću nego i sva druga, na cilj će doći dosta kasnije, Jer, incident mora zabilježiti policija te napraviti očevid kako bi se opisala šteta zbog dokaza osiguravajućem društvu. I tako će svi na svoj cilj doći još kasnije…

Stoga, još jednom: strpljenje u prometu je najvažnije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari